Vermoedelijke opstellingen Ajax – psv

Frank de Boer sprak na de training van Ajax uitgebreid met Bojan Krkic. Hoewel de Ajax-trainer zei dat het een ‘goed gesprek’ was geweest, geeft hij op de rechtsbuitenpositie zo goed als zeker de voorkeur aan Lasse Schöne.

“Zijn voordeel is dat hij met zijn traptechniek belangrijk is bij spelhervattingen”, lichtte De Boer na Trabzonspor-Ajax (1-1) in het Turkse Belek een tipje van de sluier. De Jong was de eerste kandidaat voor de spitspositie, maar de aanvoerder van Ajax raakte op de afsluitende training geblesseerd en kan niet spelen. Op de training in Belek was Danny Hoesen de spits van het reserveteam. Hij lijkt dus de eerste kandidaat om De Jong te vervangen.

psv
Bryan Ruiz begint bij psv waarschijnlijk in de spits. Trainer Phillip Cocu hanteert wellicht weer de strijdwijze van feyenoord-uit, toen de aanval werd gevormd door drie beweeglijke aanvallers, die veel van positie wisselden (Depay, Bakkali, Jozefzoon). Ruiz zou in die strijdwijze met zekerheidje Depay en bijvoorbeeld Bakkali zo’n roulerende aanval kunnen vormen.

Vermoedelijke opstellingen:

Ajax: Jasper Cillessen; Ricardo Van Rhijn, Joel Veltman, Niklas Moisander, Nicolai Boilesen; Davy Klaassen, Daley Blind, Thulani Serero; Lasse Schöne, Danny Hoesen en Viktor Fischer.

psv: Zoet; Arias, Bruma, Rekik, Willems; Schaars, Park, Maher; Bakkali, Ruiz en Depay.

Tekst: De Telegraaf

Related posts