Moisander zint op wraak: ‘Hebben iets recht te zetten’

Ajax heeft nog wat recht te zetten tegen psv. De Ajacieden gingen eerder dit seizoen met 4-0 onderuit in het Philips Stadion en dat zijn ze niet vergeten.

Niklas Moisander stond destijds op het veld en zal zondag ook in het hart van de Amsterdamse defensie staan. “We zinnen op wraak, hebben iets recht te zetten”, waarschuwt de Fin psv alvast in gesprek met De Telegraaf. “Het was een dramatische wedstrijd van ons, dus hebben we er nu zin in. Mensen kijken naar de uitslag. Maar als ze verder analyseren, zien ze dat de wedstrijd twee kanten op kon. Alleen gaven wij in tien minuten drie doelpunten weg. Dan is de wedstrijd over. Maar het was niet zo dat psv heel veel beter was.”

Het gaat niet alleen om wraak, meent de linksbenige international. “Het is duidelijk dat psv ‘weg’ is als we ze op veertien punten zetten. En dat is ons doel. We spelen thuis en moeten voor het thuispubliek de 4-0 rechtzetten”, geeft Moisander aan, die ook zomaar bij psv had kunnen voetballen. “Maar dat werd nooit echt concreet. Bovendien wilde ik graag naar Ajax en ik ben blij dat het allemaal rondkwam. Het is de juiste keuze gebleken.”

De 28-jarige mandekker kwam in 2012 over van AZ. Het uitduel met psv aan het begin van dit seizoen was zijn vijftigste officiële wedstrijd als Ajacied.

Tekst: Elfvoetbal

Related posts