HSV haalt ex-Ajacied Bouy weg bij Juventus

Bert van Marwijk is druk doende om zijn selectie bij Hamburger SV te versterken. Zijn nieuwste aanwinst: Ouasim Bouy. De 20-jarige middenvelder is afkomstig van Juventus, dat hem twee jaar geleden overnam van Ajax. Omdat hij in Turijn weinig aanspraak maakte op speelminuten, besloot De Oude Dame hem op huurbasis bij Brescia te stallen. Tijdens zijn verblijf in de Serie B raakte hij zwaar geblesseerd aan zijn knie.

Jarenlang gold Bouy als een van de grootste talenten uit de jeugdopleiding van Ajax. Samen met Davy Klaassen vormde hij het hart van het middenveld van een talentvolle lichting, waarvan ook Viktor Fischer en Joël Veltman deel uitmaakten.

Zijn prestaties ten tijde van zijn dienstverband bij Ajax zijn ook Bert van Marwijk destijds niet ontgaan. De voormalige bondscoach wil HSV graag voorzien van vers bloed, en is blij dat hij de komst van Bouy kan aankondigen. De veelzijdige middenvelder maakt het seizoen op huurbasis af in Duitsland.

“Bouy was een supertalent bij Ajax”, zo citeert de Hamburger Morgenpost Van Marwijk. “Ik heb hem nog niet live aan het werk gezien, maar ik weet natuurlijk wel wie hij is. Hij kan ons op het middenveld helpen. Hij is zwaar geblesseerd geweest, maar is nu weer fit en gaat speelminuten maken.”

Zowel Juventus als HSV maakt nog geen melding van de transfer, maar afgaande op de woorden van Van Marwijk is de overstap van Bouy al in kannen en kruiken. Ook het aantrekken van Ola John wordt naar verwachting spoedig wereldkundig gemaakt.

Tekst: Goal.com

Related posts