De Mos: ‘Vitesse legt het af tegen Ajax in titelstrijd’

Voor Aad de Mos is het duidelijk wie dit jaar de kampioensschaal omhoog gaat houden. Hij denkt dat het voor de vierde keer op rij Ajax zal zijn. De analyticus denkt ook dat ze bij psv niet alles op Bryan Ruiz moeten gaan gooien nu.

De Mos blikt alvast vooruit met Goal op het treffen van komend weekend tussen Ajax en psv. “Ajax is duidelijk de favoriet voor zondag. Ze gaan domineren in eigen huis.”

Hij betwijfelt alleen of de Amsterdammers het niveau dat ze tegen FC Barcelona lieten zien, nog op de mat kunnen leggen. “Voor de winterstop hadden ze tegen Cambuur Leeuwarden en Roda JC twee gelukswedstrijden. Ze hebben moeite om de kansen af te maken. Dat zag je ook op het trainingskamp tegen Galatasaray en Trabzonspor. Veel kansen, maar weinig goals.”

De Hagenaar denkt dat de terugkeer van de aanvoerder in het voordeel is van Ajax. “Wat dat betreft is het goed dat Siem de Jong weer terug is. Hij kan goed in de spits spelen. Ik denk dat ze hem op die positie hebben gemist. Danny Hoesen en Kolbeinn Sigthórsson zijn toch niet helemaal uit de verf gekomen.”

De tegenstander van de koploper van de Eredivisie dit weekend, psv, heeft Ruiz binnengehaald deze transferperiode. Volgens De Mos gaat dat weinig veranderen voor de Eindhovenaren. “Het zou toch wel heel erg zijn als alles nu om Ruiz gaat draaien bij psv. Ik denk niet meer dat hij de speler is die hij bij Twente was. Hij had toen jongens als Perez, N’Kufo en Janssen om zich heen.”

De titelstrijd gaat dit jaar tussen de huidige nummers één en twee. De Arnhemse ploeg heeft alleen te weinig ervaring, denkt De Mos. ” Ajax heeft al de ervaring van het winnen van een kampioenschap. De titelstrijd wordt vaak pas in de laatste vijf wedstrijden beslist. Vitesse en Ajax spelen dan nog tegen elkaar. Vitesse blijft wel de grootste concurrent van Ajax.”

Bron: Elfvoetbal

Related posts