Cocu: ‘Ajax-uit een van de moeilijkste wedstrijden’

Als psv zondag verliest van Ajax loopt de achterstand op de Amsterdammers op tot veertien punten. Trainer Phillip Cocu is echter niet bezig met de achterstand op Ajax: hij wil groei zien op de korte termijn. Cocu, die weet dat het niet makkelijk zal worden om te winnen in de Amsterdam ArenA, kan een beroep doen op nieuweling Bryan Ruiz.

“Ajax-uit is één van de moeilijkste wedstrijden van het seizoen, maar we gaan er wel heen met de intentie om deze wedstrijd te winnen”, laat Cocu weten via de officiële kanalen van de club. “In de thuiswedstrijd hebben we laten zien dat we daar toe in staat zijn.” Eerder dit seizoen won psv met 4-0 van Ajax.

“Het is een van de belangrijke wedstrijden, de start van de tweede helft van de competitie”, gaat Cocu verder. “Het is een moeilijke wedstrijd, maar een mooie uitdaging. De spelers maken op de training een goede een frisse indruk, zondag hebben ze dan kans dat te vertalen naar de wedstrijd.” Volgens Cocu is Ruiz inzetbaar en is het zaak dat de Costa Ricaan gewend raakt aan de speelstijl en zijn ploeggenoten. “Hij moet onze manier van spelen snel eigen maken en dan laten zien wat hij in huis heeft”, klinkt het.

Tekst: Voetbalzone

Related posts