Ajax hield het vaakst ‘de nul’

In aanloop naar Ajax – psv, het duel waarmee de Ajacieden de tweede seizoenshelft zondag openen, wordt deze week teruggeblikt op 2013. Dat levert een aantal opvallende feiten op. Zo hielden de Ajacieden van Frank de Boer de eerste seizoenshelft van de Eredivisie het vaakst ‘de nul’.

In de eerste seizoenshelft van 2013 – 2014 lukte het de Amsterdammers om in acht competitieduels ‘de nul’ te houden. Ajax bleef de concurrentie daarmee ruimschoots voor. Liefst vijf andere clubs lukte het om vijf keer zonder tegentreffers af te sluiten. FC Twente, feyenoord, NAC Breda, psv en Vitesse volgen daarmee in het kielzog van de Amsterdamse club.

Opvallend feit is dat de Ajacieden er in de eerste zeven competitieduels in slaagden slechts een keer de heilige ‘nul’ te houden (Ajax – Roda JC 3-0, openingsronde Eredivisie). In de elf daarop volgende speelrondes hield de Ajax-doelman van dienst zeven keer een clean sheet. De kentering kwam bij Ajax – Go Ahead Eagles (6-0), een kleine week na de vier tegentreffers in de uitwedstrijd tegen psv. Het thuisduel met de Deventenaren was tevens de eerste competitiewedstrijd waarin Jasper Cillessen zichzelf eerste doelman van Ajax mocht noemen.

Tekst: Ajax.nl

Related posts