Ola John op huurbasis naar HSV

Ola John staat op het punt om Benfica te verruilen voor Hamburger SV. De club van trainer Bert van Marwijk huurt de 21-jarige aanvaller voor de rest van het seizoen van de Portugese topclub.

John komt slechts sporadisch in actie voor Benfica. In de bekerwedstrijd van woensdag tegen Leixões mocht de eenmalig international wel ruim een uur meedoen. Volgens voorzitter Carl Jarchow van HSV hoeft John alleen nog maar de medische keuring in Hamburg te doorlopen. ”Als hij die goed doorstaat en alle formaliteiten afgehandeld zijn, kunnen we de transfer afronden”, zei Jarchow.

Eerder leek John op huurbasis naar Ajax te verkassen, maar de Amsterdammers zagen af van de komst van de vleugelspeler. Trainer Frank de Boer was van mening dat de huidige selectie van Ajax voldoende kwaliteit heeft om de vierde landstitel op rij te winnen.

Tekst: NuSportRelated posts