Fischer: ‘Ik ga 2014 ook sterk beginnen’

Viktor Fischer beseft zich dat hij vaker de simpele oplossing moet zoeken. De jonge aanvaller vertelt in gesprek met Ajax Life dat hij in veel gevallen de verkeerde keuze maakte. Hoewel hij vindt dat hij simpeler moet gaan spelen, blijft zijn eigen verwachtingspatroon onverminderd hoog.


“Ik verwachtte misschien wel te veel van mezelf. Ik wilde meteen een van de belangrijkste spelers van het team zijn. Ik zette mezelf te veel onder druk”, begint Fischer het interview eerlijk. “Ik moet leren die dingen te doen die ik goed kan en in het belang van het team te spelen. Dat kan ik ook het beste.”

Vaak wordt Fischer verweten dat hij te mooi wil voetballen en de moeilijke oplossing zoekt. De jonge Deen kan zich vinden in deze kritiek. “Ik heb respect voor speler die heel simpel kunnen spelen, maar voor mij is dat niets. Het is een hele grote uitdaging om soberder te spelen zonder het plezier te verliezen”, vertelt Fischer, die wel weet dat het anders moet. “Ik moet toch echt leren dat simpel voetballen ook mooi kan zijn.”

Ondanks zijn mindere vorm in de eerste helft van het seizoen, heeft Fischer vertrouwen in de hervatting van de competitie. “Ik ga 2014 ook sterk beginnen”, doelend op de twee treffers die hij in 2013 tegen feyenoord maakte bij de competitiehervatting. Fischer besluit het gesprek met een lach: “Uiteindelijk word ik een gruwelijke voetballer.”

Bron: Ajaxlife

Related posts