Ajax trekt meeste fans naar stadion

In aanloop naar Ajax – psv, het duel waarmee de Ajacieden de tweede seizoenshelft zondag openen, wordt deze week teruggeblikt op 2013. Dat levert een aantal opvallende feiten op. Zo trekt de selectie van Frank de Boer dit seizoen het meeste publiek naar zijn thuiswedstrijden.

In de eerste seizoenshelft van 2013 – 2014 trokken de thuisoptredens van Ajax maar liefst 452.964 toeschouwers. Gemiddeld werden 50.329 mensen vermaakt bij 9 Ajax-wedstrijden in de Eredivisie in de Amsterdam ArenA. De Ajacieden blijven hun naaste belager feyenoord daarmee ruim 11.000 toeschouwers voor. De rotterdammers trokken de eerste seizoenshelft 441.800 fans richting het eigen stadion. Gemiddeld waren 44.180 feyenoorders getuigen van een thuisoptreden van hun favorieten.

Tekst: Ajax.nl

Related posts