Zaakwaarnemer Stam: ‘Jaap sluit niets uit, maar nog niets gehoord van Milan’

Ajax moet rekening houden met een vertrek van trainer Jaap Stam. AC Milan zou Stam in het vizier hebben om als rechterhand te fungeren van Clarence Seedorf, na diens aanstelling als trainer bij de rossoneri. De oud-topverdediger, die een contract heeft tot 2015, assisteert sinds dit seizoen hoofdtrainer Frank de Boer in de technische staf van Ajax en was voorheen individueel trainer op parttime-basis.

Stam staat open voor een overgang naar Milaan, zo bevestigt zijn zaakwaarnemer Henk van Ginkel. ‘Hij sluit niets uit, maar we hebben momenteel nog niets gehoord van AC Milan. Maar laat ik voorop stellen dat Jaap het echt geweldig naar zijn zin bij Ajax. Financiën zullen ook zeker geen rol spelen in een eventuele overgang naar AC Milan. Als het gaat spelen, zullen er veel voorwaarden zijn. Wat zijn de plannen van AC Milan, hoe ziet dat er sportief uit? En kan Jaap bijvoorbeeld zijn trainerscursus doen in Italië?’, aldus Van Ginkel.

AC Milan zou Stam in de technische staf willen opnemen, net als Hernan Crespo en eventueel Filippo Inzaghi. Of Stam op korte termijn al afreist naar Milaan, is niet bekend.

Tekst: AD Sportwereld

Related posts