Van der Hoorn: ‘Jaap Stam is ook een reden dat ik naar Ajax ben gegaan, natuurlijk’

Mike van der Hoorn heeft het gevoel dat hij een zwakke periode bij Ajax heeft afgesloten. De verdediger ging met zijn club mee op trainingskamp naar het Turkse Belek en viel daar in positieve zin op, met een doelpunt tegen zowel Galatasaray als Trabzonspor. In de tweede seizoenshelft wil zich profileren bij Ajax en hoopt hij op meer speeltijd.

De verdediger stapte in de zomer voor enkele miljoenen euro’s over van FC Utrecht naar Ajax. Na het vertrek van Toby Alderweireld uit de defensie leken er kansen voor hem te liggen, maar Joël Veltman streefde hem voorbij en pakte zijn kans achterin. De 21-jarige Van der Hoorn staat nu pas op twee wedstrijden, maar hij voelt zich inmiddels wel een volwaardig lid van de Ajax-selectie, zegt hij.

“Ik word zelfverzekerder, toon meer lef om die bal te geven. Ik voel wel dat het er aan zit te komen”, geeft hij hoopvol aan in gesprek met Ajax TV. Hij is Jaap Stam erg dankbaar; de oud-topverdediger geeft hem wekelijks training en daar trekt Van der Hoorn profijt van. Mocht Stam aan de slag gaan bij AC Milan, dan zou Van der Hoorn dat betreuren. “Dat is ook een reden dat ik naar Ajax ben gegaan natuurlijk. Om met zo’n trainer te werken. Dan maak je gewoon stappen.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts