Overmars: ‘Wij laten Stam liever niet tussentijds vertrekken’

AC Milan-directrice Barbara Berlusconi wil aan Clarence Seedorfs wens voldoen om Jaap Stam bij Ajax weg te halen en hem met onmiddellijke ingang, en anders uiterlijk komende zomer, toe te voegen aan de technische staf als rechterhand van Seedorf, die tot medio 2016 bij de Italiaanse grootmacht tekent. AC Milan heeft nog geen officieel verzoek gedaan om Stam los te weken. Intern is bij Ajax wel door Stam gepolst of hij in de zomer kan worden vrijgegeven. Het contract van Stam loopt nog tot de zomer van 2015.

Marc Overmars is namens de directie helder over de positie van Stam. „Wij laten hem liever niet tussentijds vertrekken bij Ajax’’, zegt hij. Ajax is van mening dat het behalve in spelers ook in trainers heeft geïnvesteerd. Veel oud-spelers worden binnen de opleiding en bij de hogere selectie-elftallen feitelijk opgeleid en krijgen zo grote kansen. Haken ze al in een heel vroeg stadium af, dan is dat voor de club heel ongunstig.

De timing van de interesse in Stam is daarom heel ongelukkig voor zowel de spelers als Ajax. De ex-international, die bij Ajax individuele trainingen geeft en Frank de Boer assisteert in het buitenland, zou het seizoen het liefst willen afmaken in Amsterdam. Aan de andere kant beseffen alle partijen dat de kans om AC Milan samen met Seedorf te gaan leiden niet een paar keer in je leven voorkomt.

Tekst: De Telegraaf

Related posts