‘Kishna is creatief, een type Van Persie; Buitencategorie’

Ajax gaat deze transferperiode geen nieuwe aanvaller halen. Ricardo Kishna heeft de technische staf tijdens het trainingskamp in Turkije weten te overtuigen, hij maakt de overstap vanuit de A-jeugd naar de selectie. Binnen de club is men vol lof over de negentienjarige buitenspeler. “Als hij aan de bal is, voel je dat er iets gaat gebeuren, zo’n voetballer is Ricardo”, zegt Robin Pronk, zijn eerste trainer bij Ajax, tegenover het Algemeen Dagblad. “Creatief. Een type Van Persie. Buitencategorie. Is technisch, kan passeren, heeft een versnelling, scorend vermogen, hij kan het verschil maken.”

Hoofdtrainer Frank de Boer was eerder ook al lovend over de jongeling. “Je ziet wat voor dreiging hij heeft. Buitenom en binnendoor en hij heeft ook het overzicht om iemand in de diepte te vinden. Hij heeft exceptionele kwaliteiten en kan een grote speler worden.”

ADO-trainer Maurice Steijn maakte Kishna in het verleden van dichtbij mee en heeft zich in gesprek met het Algemeen Dagblad lovend uitgelaten over de negentienjarige aanvaller. Beiden werkten samen in de jeugdopleiding van ADO Den Haag. “Hij wilde graag naar Ajax, dus wij waren kansloos”, liet Steijn zich enigszins teleurgesteld uit. “Als eerstejaars B-junior was hij in de B1 ook al de beste. Als hij aan de bal is, voel je dat er iets gaat gebeuren.”

“Hij is creatief”, vervolgde Steijn, die tevens een vergelijking maakte met Manchester United-spits Robin van Persie. “Hij is een type Van Persie, van de buitencategorie. Hij is technisch, heeft een versnelling, scorend vermogen en kan het verschil maken.”

Extra motivatie
Ajax was bezig met het halen van Ola John, die van Benfica gehuurd zou moeten worden. Door die overgang is een streep gezet, tot genoegen van Kishna. “Nog een motivatie om te laten zien dat ik daar straks hoor te staan”, zei hij met een glimlach na zijn officieuze debuut in het eerste elftal.

Bron: Algemeen Dagblad

Related posts