Hoogendijk van Ajax naar Arsenal

Een opvallende transfer bij het vrouwenvoetbal. Anouk Hoogendijk vertrekt van Ajax naar Arsenal. De 28-jarige international tekent in Londen een contract voor één jaar. De Engelse voetbalcompetitie speelt zich hoofdzakelijk af in de zomer en loopt van april tot en met oktober.
“Ik vind het leuk en tegelijkertijd heel spannend.”, aldus Hoogendijk op de website van Ajax. “Het was wel een moeilijke beslissing want ik heb het enorm naar mijn zin bij Ajax. Alles is hier perfect geregeld en we hebben een leuk en goed team. Maar ik ben 28 en dit is voor mij een geweldige kans. Afgelopen vrijdag was ik op uitnodiging bij Arsenal in Londen en daarna heb ik de knoop doorgehakt. Toen ik anderhalf jaar geleden naar Ajax ging kwam een wens in vervulling. Maar dit is weer een nieuwe stap in mijn loopbaan.”

Hoogendijk is bij Ajax aan haar tweede seizoen bezig. Ze speelde al eens eerder in Engeland. In 2011 kwam Hoogendijk 14 competitieduels in actie voor Bristol Academy WFC. Ook droeg ze het shirt van FC Utrecht en Saestum.Tekst: De Telegraaf

Related posts