Ex-Ajacied Daniël de Ridder op proef bij RKC Waalwijk

Daniël de Ridder zit alweer enkele maanden zonder club, maar de bij Ajax opgeleide aanvaller mag hopen dat hij binnenkort weer onderdak vindt: de 29-jarige vleugelspits mag op proef komen bij RKC Waalwijk. Begin deze week verschijnt De Ridder op het trainingsveld bij de Brabantse club.

Volgens Voetbal International zal RKC in eerste instantie bekijken hoe fit de aanvaller momenteel precies is. De Ridder zat de afgelopen tijd zonder club, maar liep in november wel een knieblessure op. Mede daarom ging hij niet mee op het trainingskamp dat de selectie van trainer Erwin Koeman belegde in Turkije. Afgelopen zomer was De Ridder nog in onderhandeling met NAC Breda, maar wist hij geen akkoord te bereiken.

Bij RKC krijgt de dertigvoudig international van Jong Oranje een nieuwe kans op een contract, nadat hij vorig seizoen nog uitkwam voor sc Heerenveen. De Ridder debuteerde in 2004 als profvoetballer in het shirt van Ajax, maar vertrok in de zomer van 2005 naar Celta de Vigo. Daarna speelde hij ook nog voor Birmingham City, Wigan Athletic, Hapoel Tel Aviv en Grasshopper.

Tekst: Voetbalzone

Related posts