Doorgebroken Klaassen ziet Ajax weer met schaal staan

In een uitgebreid interview met De Telegraaf kijkt Davy Klaassen terug op de eerste seizoenshelft. De exponent van de jeugdopleiding van Ajax vormt met Thulani Serero en Daley Blind een dynamisch middenveld.

Toch is Klaassen niet onverdeeld positief over de huidige jaargang: ”Over de eerste paar maanden van het seizoen ben ik absoluut niet tevreden. Ik was na mijn blessure nog niet zo ver dat ik in het eerste kon spelen en had het zelfs in Jong Ajax lastig. Sinds de wedstrijd tegen Celtic gaat het lekker, heb ik een paar goals gemaakt en redelijk gespeeld.”

De aanvallende middenvelder maakt geen geheim van zijn doelstellingen voor 2014: ”Ik wil nog belangrijker zijn: doelpunten maken, assists geven. Op de positie waar ik op speel, gaat het daar om. Ik wil het nu ook laten zien in de grote duels die komen. Mijn doelpunten maakte ik tot dusver vooral tegen de kleinere clubs.”

Klaassen hoopt dat zijn optredens bijdragen aan de vierde landstitel op rij. Ajax moet volgens hem wel constant blijven presteren: ”Als we ons niveau van de laatste maanden halen en niet meer zoals tegen Cambuur en Roda JC door de ondergrens zakken, zie ik ons gewoon weer met de schaal staan.”

Tekst: Voetbalcentraal

Related posts