Cruijff: ‘Geen akkoord tussen fans Ajax en feyenoord is onbegrijpelijk’

De komende twee wedstrijden tussen Ajax en feyenoord zijn supporters van de uitspelende club nog niet welkom. Na hevige ongeregeldheden tussen fans werd in 2009 door de burgemeesters van beide steden besloten om vijf jaar lang geen uitfans meer mee te nemen. Die regeling loopt in november af. Overleg tussen de clubs, de KNVB en de politie leverde eerder deze maand niets op. Men gaat wel proberen om bij de start van het nieuwe seizoen in augustus, die regeling te schrappen.

Johan Cruijff vindt het ‘onbegrijpelijk’ dat de supporters van Ajax geen overeenstemming met de fans van Feyenoord hebben bereikt. “Het belangrijkste is nu dat steeds meer mensen binnen de club het oppakken om Ajax op alle onderdelen naar een hoger niveau te brengen”, geeft de oud-speler en -trainer aan in De Telegraaf. “Ik heb altijd gedacht dat het om de klassieker gaat, waar iedere supporter zijn club moet aanmoedigen. Blijkbaar zijn er toch andere dingen belangrijker dan het steunen van je club.”

“Ik wil er vooral mee zeggen, dat als Ajax volop bezig is om stappen te maken, ook de supporters de plicht hebben om daarin mee te gaan”, verduidelijkt Cruijff. “Dan is een totaal andere houding noodzakelijk dan we in Glasgow en Milaan voor de wedstrijden tegen Celtic en AC Milan hebben gezien. Wil je als club een voorbeeld voor de rest zijn, dan geldt dat ook voor de supporters.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts