Mea culpa van Veltman: ‘Gelukkig straft hij het af, het is een leermoment’

Joël Veltman steekt de hand in eigen boezem. Zaterdag stond een fout van de verdediger aan de basis van een tegendoelpunt tegen Trabzonspor. Na strafschoppen verloor Ajax die wedstrijd en daardoor werd het laatste op de Antalya Cup. Een dag eerder leidde miscommunicatie met Jasper Cillessen een nederlaag tegen Galatasaray (2-1) in.


“Ik heb nu wel genoeg leermomenten gehad”. Tegen Trabzonspor werd treuzelend gedrag bestraft door Emre Güral, die de score opende. “Ik zag hem sprintend druk zetten en kon gewoon terugspelen naar Niklas Moisander en Jasper Cillessen, maar ik wilde het te mooi oplossen. Hij gaat er vervolgens met de bal vandoor en scoort – gelukkig eigenlijk. Het wordt gewoon afgestraft en het is weer een leermoment. Het mag niet gebeuren. Het is anders dan gisteren, maar daar was ik ook bij betrokken. Voor mij is het nu even over qua fouten.”

Iemand die wel tevreden kan terugkijken op het trainingskamp in Turkije, is Mike van der Hoorn. Hij scoorde in beide wedstrijden eenmaal. “Het is natuurlijk altijd leuk om te scoren, maar het liefste boek je dan wel een overwinning”, aldus de verdediger, die normaliter nauwelijks in actie komt voor het eerste elftal. “Het is jammer, want we waren goed begonnen. Het is voor mij persoonlijk jammer, want ik ben een teamspeler. Die hoopt meer dat de ploeg wint dan dat hij scoort.”

Tekst: Soccernews

Related posts