Klaassen: ‘Ik wil meer, we staan pas aan het begin’

Het gaat goed met Davy Klaassen. De middenvelder is weer fit na een slepende liesblessure en veroverde na de hamstringkwetsuur van Siem de Jong een basisplaats bij Ajax. Klaassen doet het zo goed, dat Frank de Boer geen reden ziet om zijn middenveld weer aan te passen nu De Jong weer hersteld is. De aanvoerder van Ajax heeft gezegd dat hij zich op de spitspositie gaat richten.

Klaassen hoopt dat hij in de tweede seizoenshelft net zoveel kan brengen als in de laatste wedstrijden voor de winterstop. “Ik heb een paar geweldige maanden achter de rug”, zegt hij op de website van Ajax. “Sinds ik eindelijk weer fit ben, heb ik vanaf de thuiswedstrijd tegen Celtic echt mijn draai gevonden. Natuurlijk is het mooi dat ik nu clubtopscorer ben, maar ik wil meer. Uiteindelijk ben ik nu pas drie maanden basisspeler. We staan pas aan het begin.”

De twintigjarige Ajacied maakte in de competitie al zeven doelpunten, waarvan drie tegen NAC Breda. Klaassen noemt zijn hattrick tegen de Brabanders ‘leuk’, maar benadrukt dat hij liever het enige doelpunt in een topwedstrijd maakt. Uit bij AC Milan was hij daar nog erg dicht bij, maar zijn omhaal in blessuretijd ging net naast, waardoor Ajax verder moet in de Europa League.

Tekst: Voetbalzone

Related posts