Cruijff luidt noodklok: ’98 procent van sporters is straatarm’

Johan Cruijff maakt zich zorgen over de salarissen in de sport. Volgens de legendarische oud-prof strijkt een kleine groep van alle sporters een onredelijk groot bedrag op. “98 procent van de sporters is straatarm”, geeft Cruijff in een interview met El País aan.

“Wij zien alleen de 2 procent, we zien de Lionel Messi van dit moment en degenen die buitensporig veel verdienen. Dat is niet eerlijk”, voegt El Salvador toe in de Spaanse krant. “Het maakt mij niet uit wat ze verdienen, maar de grootste inkomstenbron is de reclame. Tiger Woods verdient door zijn contract met Nike duizend keer meer dan wat hij op de golfbaan verdient. Het is een heel andere dynamiek. Dus deze mensen hoeven niet zoveel te verdienen.”

De transfersom van Gareth Bale vindt Cruijff ook grensoverschrijdend. De Welshman verruilde Tottenham Hotspur deze zomer voor Real Madrid, dat naar eigen zeggen 91 miljoen euro betaalde. “Het is overdreven”, oordeelt Cruijff. “En het is mentaal ook moeilijk voor hem. Ik hoop dat hij het kan vergeten en kan voetballen zoals hij als kind deed.”

Tekst: Soccernews

Related posts