Van der Sar voor even terug op doel

Edwin van der Sar heeft zaterdag zijn keepershandschoenen weer even aangetrokken. De directeur marketing van Ajax trainde ’s ochtends met de keepers van Ajax mee. Samen met Jasper Cillessen, Kenneth Vermeer, Mickey van der Hart en keeperstrainer Carlo l’Ami liet de voormalig doelman van onder meer Manchester United en Oranje zijn kunsten nog een keer zien.

Dat Van der Sar zijn keepershandschoenen weer aantrok, kwam niet echt als een verrassing. Bij zijn vertrek uit het hotel had hij zijn kicksen van adidas al in zijn hand. Even later hulde hij zich in een outfit van de technische staf en meldde zich onder de lat. Daardoor kreeg de laatste Ajax-training op het sportcomplex van het Cornelia Hotel een leuke extra dimensie.

‘Ze passen nog’, zei de 130-voudig international toen hij langs de rand van het trainingsveld zijn handschoenen aantrok. Terwijl voor iedereen duidelijk was dat de 43-jarige Van der Sar uiteraard puur vrijblijvend meetrainde om fit te blijven, keek Dmitry Bulykin toch even verbaasd op. De ex-Ajacied speelt tegenwoordig FK Volga uit Rusland, dat net als Ajax in Belek verblijft. De Rus zag vele bekenden en schudde de nodige handen voordat hij even later zelf aan zijn training begon.

Tekst: Ajax.nl

Related posts