Ajax als vierde geëindigd na verloren strafschoppenserie tegen Trabzonspor

Ajax is op het toernooi in Antalya als vierde geeindigd. Na de reguliere negentig minuten stond het 1-1 door doelpunten van Güral en Van der Hoorn. De strafschoppenserie die volgde nam Ajax niet goed. Denswil en Kishna misten van elf meter.

Ajax kreeg genoeg kansen in Belek, maar de enige speler die scoorde in de eerste helft was de Turk Emre Güral. Joël Veltman mocht zich die goal aanrekenen. De jonge verdediger ging in de fout. Aanvoerder Siem de Jong was na twaalf minuten dicht bij de gelijkmaker, maar zijn vrije trap trof via de doelman de paal. Ajax, dat vrijdag met 2-1 van Galatasaray verloor, domineerde en had in de eerste helft een doelpunt verdiend. Met name Viktor Fischer had het vizier niet op scherp staan. De Deen ramde na een halfuur in kansrijke positie over en schoot na 35 minuten van dichtbij naast na een fraaie Amsterdamse aanval.

Na de rust maakte Ricardo Kishna zijn officieuze debuut . De 19-jarige aanvaller tekende onlangs een contract dat hem voor de komende 3,5 jaar aan Ajax bindt. Hoewel De Storm van de Zwarte Zee wat meer grip op de wedstrijd had, bleef Ajax de betere en gevaarlijkste partij. Danny Hoesen en Fischer faalden echter in de afronding en Lucas Andersen mikte tegen de paal. Van der Hoorn bezorgde de regerend landskampioen van Nederland drie minuten voor tijd toch nog de 1-1: op aangeven van Bojan Krkic kopte de verdediger van dichtbij binnen. Ajax verloor de aansluitende penaltyserie met 4-3 en sluit het trainingskamp vanavond af waarna het zondag terug zal vliegen naar Amsterdam.

Trabzonspor – Ajax: 1-1
‘8 Gural 1-0
’87 Van der Hoorn 1-1

Penaltyserie: Denswil mist, Colman 1-0, Bojan 1-1, Yavru 2-1, Duarte 2-2, Mierzejewski 3-2, Hoesen 3-3, Keles 4-3, Kishna mist.

Opstelling Trabzonspor Kivrak, Bosingwa da Silva, Demir, Zokora, Güral, Mierzejewski, Özdemir, Yumlu, Erdogan, Adin, Keles

Opstelling Ajax eerste helft: Jasper Cillessen; Ricardo Van Rhijn, Joel Veltman, Niklas Moisander, Nicolai Boilesen; Davy Klaassen, Daley Blind, Thulani Serero; Lasse Schöne, Siem De Jong, Viktor Fischer.

Opstelling Ajax tweede helft: Kenneth Vermeer; Ruben Ligeon, Mike Van der Hoorn, Stefano Denswil, Jairo Riedewald; Lucas Andersen, Christian Poulsen, Lerin Duarte; Bojan, Danny Hoesen, Ricardo Kishna