Van der Sar op bezoek in Turkije

Edwin van der Sar is inmiddels ook in Turkije. De directeur marketing van Ajax bracht vrijdagochtend samen met een afvaardiging van hoofdsponsor Aegon en adidas een bezoek aan de training. Ajax speelt vanavond een oefenwedstrijd tegen Galatasaray. Het duel wordt in Antalya gespeeld.

Dag 5 van het trainingskamp begon met een feestelijk ontbijt. Tijdens de ochtendmaaltijd werd uitgebreid stilgestaan bij de 28ste verjaardag van doelman Kenneth Vermeer. Zoals vrijwel ieder jaar viert de reservekeeper van Ajax zijn verjaardag in het trainingskamp van Ajax. Zo verjaarde hij de afgelopen jaren onder meer in Portugal, Brazilië en nu dus in Turkije.

Van der Sar observeerde de training van Ajax vanaf de zijlijn. Na afloop van de oefensessie feliciteerde hij de jarige Vermeer. Verschillende Turkse fans grepen ondertussen de kans om met de voormalig doelman van onder meer Ajax, Manchester United en Oranje op de foto te gaan. Ook Frank de Boer poseerde voor de nodige camera’s. De coach van Ajax werd onder meer door de Turkse televisie geïnterviewd. De 112-voudig international speelde in 2003 enkele maanden voor Galatasaray.

Galatasaray – Ajax begint vanavond om 19:30 uur Nederlandse tijd. Het duel op de Antalya Cup wordt rechtstreeks door Fox uitgezonden. Bij winst neemt Ajax het zondag in de finale op tegen Celtic. Als Galatasaray wint, strijdt Ajax zaterdag om de derde plaats tegen Trabzonspor. Zowel de finale als het duel om de derde plaats worden om 17:30 uur Nederlandse tijd gespeeld. Ook de tweede wedstrijd van Ajax wordt door Fox uitgezonden.

Tekst: Ajax.nl

Related posts