Siem de Jong denkt aan zomerse transfer

Waar Siem de Jong afgelopen zomer nog bij Ajax bleef, ligt een transfer na dit seizoen voor de hand. Toch is een nieuwe stap niet vanzelfsprekend. “Dat is wel de bedoeling”, zegt De Jong in gesprek met Algemeen Dagblad zodra een transfer ter sprake komt. Afgelopen zomer werd er ook veel gespeculeerd over een transfer van de Ajax-aanvoerder, maar destijds liet hij al vroeg in de voorbereiding weten dat hij in Amsterdam bleef.

Trainer Frank de Boer liet enkele dagen geleden echter weten dat hij uitgaat van een vertrek van zijn sleutelspeler. “Het is natuurlijk vrijwel zeker dat Siem een stap wil maken”, zei De Boer tegen De Telegraaf. “En dat is ook normaal, vind ik, als je zo lang bij Ajax speelt en drie keer op rij kampioen bent geworden. Hopelijk komt er een vierde schaal achteraan. Dan is het tijd om de wijde wereld in te stappen.”

Voor De Boer zou het vertrek een flinke aderlating zijn. De Jong is zijn aanvoerder, maar tevens reservespits als Kolbeinn Sigthórsson geblesseerd of uit vorm is. Het feit dat De Jong geen vaste plek heeft, kan een transfer wellicht lastiger maken.

“Ik heb altijd gezegd dat ik meer een schaduwspits ben. Dan kom je als spits meer in de buurt bij die positie dan als rechtshalf. Maar ik ben alleen bezig met Ajax. En clubs zullen inmiddels toch wel weten wat ik kan?”, besluit de aanvoerder.

Tekst: Goal.com

Related posts