Engels medium brengt drietal Ajacieden in verband met Chelsea

Hoe betrouwbaar het bericht is, is maar de vraag, maar Niklas Moisander, Daley Blind én Siem de Jong worden vrijdag in verband gebracht met een transfer naar Chelsea. De Ajacieden zouden volgens talkSport in beeld zijn om John Terry, Ashley Cole en Frank Lampard na dit seizoen op te volgen. José Mourinho wil zijn selectie verjongen en komt dus mogelijk uit in Amsterdam.

De 24-jarige De Jong heeft al laten weten dat het de bedoeling is dat hij na dit seizoen naar het buitenland vertrekt en ook de 28-jarige Moisander voelt wel wat voor een verhuizing naar een Europese topcompetitie. De middenvelder en verdediger hebben beiden een contract dat tot medio 2015 doorloopt en Ajax moet het duo dus in de zomer verkopen, wanneer zij niet bijtekent.

Bij de 23-jarige Blind is die haast er niet. De linksback annex verdedigende middenvelder verlengde in het vorige kalenderjaar nog zijn contract bij Ajax en ligt nog voor tweeënhalf jaar vast, tot de zomer van 2016. Terry, Cole en Lampard hebben aflopende contracten bij Chelsea en lijken na dit seizoen plaats te moeten maken voor verse krachten.

Tekst: Voetbalzone

Related posts