De Boer: ‘Ajax ziet af van Ola John; we gaan het met deze groep doen’

Ajax onderneemt in januari geen pogingen meer om Ola John binnen te halen. Frank de Boer zei na het verloren oefenduel met Galatasaray (2-1) dat hij het met de huidige groep wil doen. Ajax ondernam de laatste weken verwoede pogingen om John te huren van Benfica, maar daar ziet de koploper van de Eredivisie nu vanaf. Er zitten naar verluidt te veel haken en ogen aan een eventuele huurovereenkomst met Benfica, de club van de 21-jarige aanvaller.

“Ik heb gewoon de knoop doorgehakt. Ik vond het te lang duren”, schept De Boer duidelijkheid. “We gaan het met deze groep doen. Ik heb ook een heel goed gevoel overgehouden aan dit trainingskamp. Er zijn zoveel talenten die ook op die positie kunnen spelen.”

Ajax probeerde afgelopen zomer ook al vergeefs om John op huurbasis naar Amsterdam te halen. De komst van de oud-speler van FC Twente was naar verluidt zo goed als rond toen er plotseling enkele aanvallers van Benfica geblesseerd raakten.

Ajax gaat zich na het mislopen van John niet meer roeren op de transfermarkt. “We gaan het met deze groep doen”, aldus De Boer, die naast Lesley de Sa, Lasse Schöne en Bojan overigens ook Ricardo Kishna ziet als optie voor de positie van rechtsbuiten.

Related posts