De Boer wil ‘direct twee keer een knock-out aan de concurrentie uitdelen’

Ajax moest in de afgelopen jaren steeds een inhaalrace inzetten, maar staat dit seizoen bij de winterstop bovenaan in de Eredivisie. De ploeg van Frank de Boer kan het op het trainingskamp in Turkije echter allesbehalve rustig aan doen: de voorsprong op de concurrentie is klein en na de winterstop wachten er twee topwedstrijden, tegen psv (competitie) en feyenoord (beker).

De Boer eist dan ook maximale scherpte van zijn ploeg. “Voor psv begint de race om aan te klampen in de ArenA. Bij een overwinning op psv kunnen we één concurrent waarschijnlijk uitschakelen voor de titel. Datzelfde geldt voor de bekerwedstrijd tegen feyenoord. Ook daar staat veel op het spel, aangezien we zolang mogelijk op meerdere fronten willen strijden. Binnen een paar dagen kunnen we dus twee keer een knock-out aan de concurrentie uitdelen.”

Volgens De Boer kijkt zijn ploeg niet naar de positie waar het momenteel staat: dat komt pas tegen het einde van de competitie. De Boer vindt het halverwege het seizoen belangrijker om te kijken hoe het team zich verder kan ontwikkelen en wat er verbeterd kan worden. Ajax speelt vrijdag op de Antalya Cup een vriendschappelijke wedstrijd tegen Galatasaray.

Tekst: Voetbalzone

Related posts