De Boer lovend over drie talenten Ajax op trainingskamp

Lovend. Zo kan de mening van trainer Frank de Boer worden samengevat over de drie A-junioren die hij mee heeft genomen op het trainingskamp van Ajax in het Turkse Belek.

Ricardo Kishna (19), Riechedly Bazoer (17) en Jairo Riedewald (17) zijn die namen. “De drie jonge jongens doen het heel goed, vind ik”, vertelt De Boer tegenover De Telegraaf. “Ze passen zich goed aan het niveau aan. Maar dat hadden we wel verwacht, omdat het heel grote talenten zijn.”

“Jairo, Ricardo en Riechedly hebben heel goed begrepen waarom ze hier zijn. We verwachten dat ze leergierig en attent zijn. En dat stralen ze bijvoorbeeld uit door ruim op tijd op het trainingsveld en bij het eten te zijn.”

Het maakt de concurrentie bij de regerend landskampioen enkel groter. “We moeten allemaal aan hetzelfde touwtje trekken”, vervolgde De Boer met een mooie beeldspraak. “Maar ik mag er van de FIFA en de UEFA nog steeds maar elf opstellen en zeven op de bank zetten. Dat betekent dat ik er van deze groep acht moet teleurstellen.”

“Dat is nooit leuk. Het gaat erom hoe de spelers daarmee omgaan. Ze moeten positief blijven, want hun kans komt. Uiteindelijk ga ik daar goed naar kijken. Als iemand zijn kont tegen de krib gooit en vervelend gaat doen, heeft ie een probleem. En niet alleen met mij, maar met de hele spelersgroep. We sturen aan op zelfcorrectie. Dat wij als staf ontevredenheid niet steeds de kop hoeven in te drukken. Vaak komt het veel beter aan als de spelers elkaar corrigeren.”

Tekst: Elfvoetbal

Related posts