De Boer kritisch over tegenvallende Sigthórsson

Kolbein Sigthórsson heeft sinds zijn komst naar Ajax nog niet aan de verwachtingen kunnen voldoen. De spits scoort te weinig en dat weet ook trainer Frank de Boer. Het feit dat hij de eerste seizoenshelft al diverse spelers in de punt van de aanval heeft uitgeprobeerd, zegt wat dat betreft genoeg.

Danny Hoesen kreeg al enkele keren een basisplaats, terwijl ook Siem de Jong reeds in de spitspositie heeft gestaan. Sigthórsson kwam vijftien keer binnen de lijnen en scoorde slechts zes keer. “Dat ik veel heb gerouleerd, geeft aan dat ik niet tevreden ben. Ik denk dat iedereen had verwacht dat hij beter zou zijn, onze echte eerste spits was”, aldus De Boer in De Telegraaf.

“Aan de kampioenschappen heeft hij overigens altijd wel zijn bijdrage geleverd. Maar ik denk dat hij ook liever onomstreden in de spits was geweest en dertig goals had gemaakt”, vervolgt de kritische oefenmeester, die overigens nog wel vertrouwen heeft in de 23-jarige IJslander. “Hij is nog hartstikke jong, dus hij kan het zeker nog waarmaken. Hij heeft nu alleen nog niet het niveau gehaald dat hij in zich heeft.”

Tekst: Voetbalcentraal

Related posts