‘John wil naar Ajax, maar heeft niet het laatste woord’

Ajax moet nog altijd geduld hebben wat betreft de mogelijke komst van Ola John. De aanvaller heeft de clubleiding laten weten graag op huurbasis over te komen van Benfica, maar die beslissing is niet aan hem. Dat meldt Voetbal International.


Benfica financierde de komst van John anderhalf jaar geleden namelijk met behulp van investeringsmaatschappij Doyen Sports Group. Juist dat bedrijf zou de vleugelspits liever niet naar Ajax zien vertrekken. De verwachting is namelijk dat een verhuur aan een Engelse club beter is voor de marktwaarde van de speler.

De 21-jarige John wordt door Ajax gezien als de oplossing voor de problemen aan de rechterkant van de aanval. De voormalig speler van FC Twente komt bij Benfica nauwelijks aan de bak en mag daarom verhuurd worden. Van een eventuele optie tot koop, mocht het al tot een transfer komen, is geen sprake.

Tekst: Soccernews

Related posts