Geen uit-supporters bij klassiekers

De komende twee wedstrijden tussen Ajax en feyenoord zijn supporters van de uitspelende club nog niet welkom. Dat lieten burgemeesters Eberhard van der Laan (Amsterdam) en Ahmed Aboutaleb (Rotterdam) woensdag weten na overleg, waarbij ook beide clubs, de KNVB en de politie betrokken waren.


Het gaat om de bekerwedstrijd tussen Ajax en feyenoord over 2 weken in de ArenA en om het competitieduel op 2 maart in De Kuip tussen de twee topclubs.

Na meerdere ongeregeldheden werd in 2009 door de burgemeesters van beide steden besloten om 5 jaar lang geen uitfans meer mee te nemen. Die regeling loopt na komend seizoen af. Bij het overleg moest duidelijk worden of er eerder van die afspraak afgeweken kon worden.

De partijen kwamen er echter niet uit. De gemeente Amsterdam zegt dat de twee clubs en de twee supportersverenigingen verschillend denken over het toelaten van feyenoordsupporters op 22 januari. Ajaxfans willen dan namelijk ook toegang op 2 maart in De Kuip. Dat punt zorgde voor veel problemen.

Tekst: De Telegraaf

Related posts