FC Twente en psv balen van functie Van der Sar in ECA: ‘Weer een Ajax-man’

Edwin van der Sar is niet alleen directeur marketing bij Ajax; hij zit ook in het bestuur van de internationale belangenorganisatie European Club Association (ECA). De voormalig doelman moet daar voor de Nederlandse clubs opkomen. Bij psv had men echter liever gezien dat Van der Sar pas later naar voren was geschoven: de Eindhovense club vinden de directeur nog te onervaren.

Tiny Sanders, algemeen directeur van psv, baalt ook van het feit dat er na Michael van Praag ‘weer een Ajax-man’ een belangrijke functie in Europa heeft gekregen. “Maar we vinden het vooral erg vroeg voor Van der Sar”, zegt Sanders in Voetbal International. “We hebben groot respect voor zijn carrière als keeper, maar dit betreft niet alleen sportieve zaken: het gaat om de positie van Nederland in het Europese topvoetbal. Er moeten zaken veranderen en het is de vraag of iemand, die als bestuurder op dit niveau pas net komt kijken, dat wel kan.”

psv had zelf Peter Fossen naar voren geschoven als kandidaat: hij is al langer actief in diverse commissies van de ECA. FC Twente pleitte voor voormalig KNVB-directeur Henk Kesler, die Van der Sar zou kunnen klaarstomen voor de job. psv dacht echter niet dat het een goed idee was om met Nederland drie kandidaten af te leveren en toen er geen akkoord kon worden bereikt met de andere clubs, trokken psv en Twente hun kandidaat terug.

Tekst: Voetbalzone

Related posts