Buffelen in Belek

Ze vormen inmiddels zo’n anderhalf jaar een onafscheidelijk trio: Jasper Cillessen, Kenneth Vermeer en Mickey van der Hart. De drie doelmannen werken dagelijks hun eigen programma af onder leiding van keeperstrainer Carlo l’Ami. Ook tijdens het trainingskamp in Turkije zijn ze deze week fanatiek aan de slag. Kortom; buffelen in Belek.

‘Carlo!’, klinkt het om twee minuten voor 11:30 uur Turkse tijd op het trainingsveld. Frank de Boer geeft zijn collega het sein dat de drie doelmannen zich voor het partijspel kunnen melden. Voor het eerst deze week traint Ajax 11 tegen 11. Doordat (vrijwel) iedereen fit is, heeft De Boer een ruime keuze met de 22 overgebleven veldspelers en drie keepers. Alleen Nicolai Boilesen trainde nog apart van de groep nadat hij een dag eerder ziek in het hotel was achtergebleven.

Twee dagen voor het oefenduel met Galatasaray krijgen de spelers deze ochtend een aantal conditionele oefeningen voorgeschoteld. Onder leiding van performance coach Björn Rekelhof volgden de Ajacieden een met pionnen uitgestippeld parcours op het trainingsveld in Belek. Hier wordt de basis voor de tweede seizoenshelft gelegd.

De doelmannen werken ondertussen ook toe naar de herstart van de competitie. Hoewel Cillessen eind september tot eerste keeper is gepromoveerd, is er aan de keepersgroep en werkwijze verder niets veranderd. De ervaren Cillessen en Vermeer maken elkaar dagelijks beter, terwijl het 19-jarige keeperstalent Mickey van der Hart dagelijks op hoog niveau wordt klaargestoomd voor de toekomst. De jeugdinternational is van dezelfde lichting als de iets oudere Joël Veltman, Davy Klaassen en Stefano Denswil, maar volgt als doelman logischerwijs een ander traject dan deze jonge (basis)spelers.

Tijdens het partijspel zijn beide teams vooral bezig om te scoren, terwijl de keepers op hun beurt hun doel willen schoonhouden. De 2-0 overwinning van team oranje is slechts voor de statistieken. Winnen is nu even van ondergeschikt belang. Dat komt straks weer als de drie keepers, verdeeld over Ajax 1 en Jong Ajax, aan de hervatting van de competitie beginnen.

Tekst: Ajax.nl

Related posts