Amsterdam Arena krijgt enorm zonnedak

De Amsterdam Arena wordt voorzien van een zonnedak, dat met een oppervlakte van 7000 vierkante meter het op één na grootste van Nederland wordt. Het dak wordt gebouwd door energiebedrijf Nuon, bouwbedrijf BAM en ingenieursbureau Arcadis, zo maakte het voetbalstadion woensdag bekend.

De zonnepanelen worden over de gehele omtrek van het stadion geplaatst op de dakrand en kunnen jaarlijks zo’n 930.000 kilowattuur aan stroom opwekken. Dat komt neer op 10 procent van het huidige elektriciteitsverbruik van de Amsterdam Arena.

Met de plaatsing is een investering van 1,6 miljoen euro gemoeid. De gemeente Amsterdam levert vanuit het Amsterdams Klimaat- en Energiefonds, waarin zij een deel van de opbrengst van de verkoop van haar aandelen Nuon heeft ondergebracht, een bijdrage aan de financiering.

Tekst: AT5

Related posts