Advocaat Christian Visser: ‘Niks opgeschoten met boycot uitfans’

Er vindt vandaag overleg plaats over de vraag of supporters van Ajax en feyenoord weer welkom zijn als hun favoriete ploeg een uitwedstrijd speelt in rotterdam of Amsterdam, nadat dit vijf jaar lang verboden is geweest. Advocaat Christian Visser vraagt zich af of de boycot überhaupt wel zinvol was.

Volgens Visser heeft de maatregel weinig opgeleverd en was het bovendien niet de juiste ingreep. “Ik vond het een onterechte maatregel, omdat de problemen die er waren tussen de supporters van de thuisspelende ploeg en de politie waren”, vertelt de advocaat aan BNR. “Dus ik kon niet inzien waarom je dan uitfans niet toelaat”, legt Visser uit.

De komende bekerwedstrijd tussen Ajax en feyenoord is niet het beste moment om weer uitsupporters toe te laten bij De Klassieker, vindt de advocaat. “Normaal gesproken gaat bijna negentig procent van de kaarten naar seizoenkaarthouders en nu kon iedereen gewoon kaarten kopen. Dus mijn verwachting is dat een deel van de feyenoord-fans kaarten heeft gekregen. Nu zitten ze tussen Ajax-supporters, dat is eigenlijk een veel groter risico.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts