Ook Liverpool en Swansea azen op John

In de slag om Ola John (21) heeft Ajax concurrentie gekregen uit de Premier League. Zowel Liverpool als Swansea City heeft het vizier gericht op de aanvaller van Benfica, zo meldt het Algemeen Dagblad. Zoals bekend mag de 21-jarige vleugelspeler voor de tweede helft van dit seizoen verhuurd worden, omdat hij bij de Portugese club op een zijspoor is beland. John heeft nog een contract tot 2017 bij Benfica, waar hij in de zomer van 2012 neerstreek. Swansea City heeft zich inmiddels gemeld bij de clubleiding van de Portugese topclub.

Ajax wil de eenmalige international graag toevoegen aan de selectie. Trainer Frank de Boer is zeer gecharmeerd van John, die het probleem kan oplossen op de rechterflank. De aanvaller zelf had lange tijd zijn hoop gevestigd op een vervolg in de Premier League of Bundesliga, maar vindt Ajax nu een serieuze optie. Benfica hoopt op korte termijn op duidelijkheid over het talent, dat ook verkocht mag worden. Ajax is echter niet geïnteresseerd in de optie tot koop.

Ajax vertrok gisteren op trainingskamp naar Belek in Turkije, waar het vrijdagavond een oefenwedstrijd speelt tegen Galatasaray in de strijd om de Antalya Cup. De winnaar van dat duel speelt tegen Trabzonspor of Celtic.

Tekst: Algemeen Dagblad

Related posts