KNVB verrast financieel gezond Ajax met taart

Ajax werd onlangs verrast met een taart van de KNVB. De licentiecommissie van de bond was onder de indruk van het feit dat Ajax als eerste Nederlandse club de maximale score heeft gehaald binnen het financieel rating systeem.

De KNVB onderscheidt drie categorieën als het gaat om de financiële status van de clubs. Ajax is al jaren ingeschaald in de hoogste categorie (III). Maar dit is de eerste keer dat een club op alle punten een 100 procent score haalde.

Financieel directeur Jeroen Slop, is uiteraard zeer content met dit nieuws. ,,Ik was in het buitenland toen ik gebeld werd door de KNVB. Dus zelf heb ik de taart niet gezien, maar het personeel heeft er van kunnen smullen. Het is prachtig dat we er op financieel gebied zo goed voorstaan. Maar dit komt voornamelijk door deelname aan de UEFA Champions League en de mooie transferresultaten. Het zou mooi zijn als we deze lijn kunnen doortrekken en dat we in dit nieuwe jaar ook op sportief gebied weer mooie resultaten kunnen bijboeken.”

Tekst: Ajax.nl

Related posts