Interview Bojan Krkic: ‘Verblijf bij Ajax met titel bekronen’

Bojan Krkic is halverwege zijn periode bij Ajax. De 23-jarige huurling van FC Barcelona wil net als zijn landgenoot Isaac Cuenca een tastbare herinnering aan zijn verblijf in Amsterdam overhouden. Tijdens het trainingskamp in Turkije maakt hij de balans op. ,,Hopelijk liggen er nog vijf prachtige maanden in het verschiet.”

Tijdens het afgelopen halfjaar heb je wegens blessures langere tijd niet kunnen spelen. Het heeft je behoorlijk wat speelminuten gekost. Ga je die schade na de winterstop inhalen?
,,Ik baalde er uiteraard van dat ik twee keer langere tijd aan de kant heb gestaan met een blessure. Gelukkig heb ik in december de goede vorm van de periode voor mijn blessure weer opgepakt. Hopelijk kan ik die opgaande lijn de komende maanden doortrekken, zonder dat ik gehinderd wordt door blessures.”

Je eerste twee goals in dienst van Ajax zijn inmiddels ook een feit. Vorige maand maakte je zowel tegen ADO als NAC een doelpunt. Heb je dit seizoen een bepaald aantal treffers voor ogen?
,,Ik wil vooral belangrijk zijn voor het team. Zowel met doelpunten, maar net zo goed met assists. Ik wil het maximale uit mijn periode bij Ajax halen. Ik hoop daarom zoveel mogelijk te spelen na de winterstop.”

Isaac Cuenca bekroonde zijn jaar bij Ajax vorig seizoen met het kampioenschap. Zou dat voor jou ook de ultieme bekroning op je jaar in Nederland zijn?
,,Elke keer als ik Isaac spreek, gaat het wel even over Ajax. Hij heeft hier echt een fantastische tijd gehad. Het is mooi voor hem dat hij met Ajax kampioen is geworden. Dat wil ik uiteraard ook. Toch draait het niet alleen om het landskampioenschap. Vergeet niet dat we nog op drie fronten actief zijn. Ook in de beker en in de UEFA Europa League maken we kans op een prijs. Daar moeten we als team vol voor gaan. We willen zo lang mogelijk op alle fronten blijven meedoen. Hopelijk kunnen we dat dan straks in mei verzilveren.”

Voor je blessure stond je in de spits. De afgelopen wedstrijden speel je weer vanaf de zijkant. Welke positie heeft je voorkeur?
,,Ik heb mijn hele leven al op meerdere posities voorin gespeeld. Vaak centraal, maar ook op de vleugel. Als ik bij Ajax vanaf de rechterkant speel, geeft de trainer me vrijheid om ook zo nu en dan naar binnen te trekken. Op die manier kan ik dan ook mijn kwaliteiten in de spits laten zien. Frank de Boer weet dat ik op verschillende plekken inzetbaar ben, dus het is uiteindelijk aan hem om te bepalen waar ik speel. Vervolgens geef ik dan alles wat ik in me heb.”

Qua leeftijd zit je min of meer precies tussen de jongere spelers en ervaren spelers als Christian Poulsen, Lasse Schöne en Niklas Moisander in. Waar trek je het meest naartoe?
,,Voor mijn gevoel zit ik eigenlijk in alle opzichten midden in de groep. Zowel qua leeftijd, maar ook op sociaal gebied. Ik kan gemakkelijk met iedereen overweg. Natuurlijk ben ik met mijn 23 jaar nog vrij jong, maar er is echter een verschil tussen jong zijn en jong doen. Ik heb al heel wat meegemaakt voor een speler van mijn leeftijd. Mijn opleiding bij Barcelona en mijn jaren in Italië hebben me gevormd. Ook de ervaringen bij Ajax dragen bij tot wie ik nu ben.”

Tekst: Ajax.nl

Related posts