De Boer: ‘Cruijff sloeg de spijker op zijn kop’

Vanuit het trainingskamp in Belek kijkt Frank de Boer vooruit op de tweede helft van het seizoen. Naast de beslommeringen in competitieverband staat voor de koploper een tweeluik met Red Bull Salzburg in de Europa League op de rol.

”Het belangrijkste doel voor dit seizoen was kampioen worden en dat is vanzelfsprekend onveranderd”, citeert De Telegraaf de coach van Ajax. ”Daarnaast wilden we overwinteren in Europa en dat is gelukt. Nu willen we meer, in elk geval één ronde verder komen in de Europa League. Al zal dat niet makkelijk worden, want ik heb al van verschillende kenners gehoord dat Salzburg echt een goede ploeg heeft. Die club staat niet voor niets bovenaan in Oostenrijk. Maar we willen een volgende stap zetten.”

De Boer zit op één lijn met het clubicoon van de recordkampioen van Nederland: ”Johan Cruijff sloeg in zijn column in Telesport de spijker op zijn kop. Nu gelden er andere wetten, staan er andere spanningen op de wedstrijd. Dit keer zijn wij de favoriet en moeten we winnen. Dat is toch weer anders dan tegen FC Barcelona of AC Milan.”

Tekst: VoetbalCentraal

Related posts