‘Ajax verhoogt bod met 200.000 euro, maar steggelt nog over salaris John’

Ajax blijft bezig met de komst van Ola John. Het Portugese A Bola schrijft dinsdag dat de Amsterdammers hun initiële bod, een bedrag van 400.000 euro voor de huur van John tot de zomer, met 200.000 euro hebben verhoogd. De regerend kampioen is bereid zes ton over te maken aan Benfica voor het tijdelijk afstaan van de vleugelaanvaller. Witte rook is er echter nog niet.

Benfica staat erop dat Ajax gedurende de huurperiode ook Johns volledige salaris op zich neemt. Dat wil de club vooralsnog niet en dus is er geen akkoord in zicht. Ajax en Benfica hebben nog zo’n drie weken om er samen uit te komen, al zit de concurrentie ook niet stil. Twee clubs uit de Premier League willen de 21-jarige John ook graag huren van as Águias: Liverpool en Swansea City (zie eerdere bericht).

Benfica heeft geen voorkeur voor een tijdelijke nieuwe bestemming voor de ex-speler van FC Twente. Ajax hoopt er met de Portugezen uit te komen, maar is niet bereid zijn grenzen nog veel verder te verleggen. Benfica haalde eerst nog de neus op voor het bod van 400.000 euro, schrijft A Bola. Nu Ajax verder is gegaan wil de club wel blijven praten.

Tekst: Voetbalzone

Related posts