Klaassen: ‘Na ontmoeting met Litmanen kon mijn avond niet meer stuk’

Davy Klaassen is bezig aan een puik seizoen tot nu toe bij Ajax. De middenvelder maakte dit seizoen al een aantal hoogtepunten mee, waar de overwinning op FC Barcelona (2-1) in de Champions League er een van is. Diezelfde avond viel er voor de jongeling echter nog meer te juichen.

Klaassen kwam later namelijk zijn idool Jari Litmanen in de stad tegen. “Na de overwinning op Barcelona gingen we nog wat drinken in Amsterdam en daar kwamen we hem tegen. De avond was natuurlijk al top en kon toen helemaal niet meer stuk. We hebben wat gepraat en zijn samen op de foto gegaan. Litmanen was een voetballer waar ik graag naar keek. Ik heb het idee dat hij altijd goed speelde en mooie doelpunten maakte. Hij maakte het spel ook niet te moeilijk, maar speelde simpel”, zegt hij in het Algemeen Dagblad.

Het jeugdproduct van Ajax blijft nuchter onder het feit dat hij dit seizoen aan het doorbreken is in Ajax 1. “Ik besef heel goed dat het niet iedereen gegeven is om op je twintigste van Barcelona te winnen”, aldus Klaassen, die wordt vergeleken met Dennis Bergkamp. “Dat is een hele eer, maar ik ben gewoon Davy Klaassen.”

Tekst: Soccernews

Related posts