Ajax start 2014 met fitte groep

Ajax heeft maandag in het Turkse Belek de eerste training van 2014 afgewerkt. Op de dag van aankomst in Turkije stond er een oefensessie van zo’n vijf kwartier op het programma. Frank de Boer beschikte tijdens de eerste training over een compleet fitte groep. Aanvoerder Siem de Jong en Nicolai Boilesen trainden volledig mee.

Trainer Frank de Boer telde zijn zegeningen toen hij aan het einde van de middag een blik op het trainingsveld wierp. Daar zag hij 23 fitte spelers en drie keepers de eerste oefeningen in 2014 uitvoeren. De rentree van De Jong en Boilesen stemde hem uiteraard tevreden. Geen enkele naam prijkt momenteel meer op de blessurelijst van Ajax 1. Naar verwachting kunnen De Jong en Boilesen deze week aan het volledige trainingsprogramma deelnemen.

De Oranje-internationals De Jong en Daley Blind waren de enige spelers die zich het trainingsveld van het Cornelia Diamond Resort konden herinneren. Alle andere spelers die er drie jaar geleden in Turkije bij waren, spelen inmiddels elders of zijn er niet bij. Normaal gesproken zou reservedoelman Kenneth Vermeer ook een moment van herkenning hebben gehad, maar hij bleef begin 2011 geblesseerd achter in Amsterdam.

De Boer was drie jaar geleden net aan zijn tweede maand als hoofdcoach van Ajax begonnen. Het trainingskamp in Turkije was destijds het eerste moment waarop hij na zijn tussentijdse entree als hoofdcoach de tijd kreeg om rustig aan een kampioensteam te smeden. De trainingsweek in Turkije bleek enkele maanden later uiteindelijk de opmaat naar de dertigste landstitel en bijbehorende derde kampioensster.

Drie jaar en drie kampioenschappen verder staat het trainingskamp deze week in het teken van de voorbereiding op de tweede helft van het seizoen 2013-2014. Daarin strijdt koploper Ajax nog op drie fronten. Met thuiswedstrijden tegen psv (competitie) en feyenoord (beker) staan er direct twee prachtige uitdagingen op het programma. Een maand later gevolgd door de dubbele confrontatie met FC Salzburg in de UEFA Europa League.

Tekst: Ajax.nl

Related posts