HFC met 2-1 te sterk voor ex-internationals

De Ex-internationals hebben zaterdag hun jaarlijkse nieuwjaarswedstrijd tegen de Koninklijke HFC met 2-1 verloren. De oudste en enige voetbaltraditie in de winterstop werd alweer voor de 81ste keer gespeeld. Aron Winter maakte het enige doelpunt. Vlak voor rust scoorde hij met een prachtige halve omhaal in de rechterkruising.

De laatste jaren hebben de Ex-internationals steeds meer moeite met HFC. De club uit Haarlem prijkt fier bovenaan op de ranglijst in de Hoofdklasse A op Zondag en maakt wellicht na dit seizoen de overstap naar de Topklasse. Coach Sjaak Swart roemde de spelers van HFC: ,,Ze hebben een heel aardig team met jonge gasten die er fel op gaan. De meeste Ex-internationals zouden hun vaders kunnen zijn. Ach, het was een leuk potje en de schade is beperkt gebleven. Ik ben allang blij dat er niks is gebeurd en we geen blessures hebben opgelopen. Bovendien heeft het publiek genoten van zowel de broers Witschge als De Boer in één team en een Pierre van Hooijdonk die nog steeds mateloos populair is bij de jeugd.’’

Keeper Oscar Moens, die zeker bij het eerste doelpunt van clubtopscorer Martijn Tjon-A-Njoek niet vrijuit ging, baalde zichtbaar na afloop. ,,Ook al zijn dit soort wedstrijden voor de fun, die winnaarsmentaliteit is nog steeds fel aanwezig. Ik wil gewoon altijd winnen. Maar het spel gaat zo snel tegenwoordig. Ik doe ook zelf niks meer, dus conditioneel kom je tekort. Wel geef ik keeperstraining aan de elftallen van Excelsior Maassluis en loop ik stage bij FC Volendam. Zoals vele collega’s van me volg ik de trainerscursus van de KNVB. Als je het zelf niet meer kan, moet je het anderen maar goed aanleren.’’

Ook André Ooijer die pas de tweede helft kon meepikken, volgt de Trainer-Coach I (TC I)-cursus. Ooijer startte aan het begin van dit seizoen aan de trainerscursus, samen met Ruud van Nistelrooij, die net als Ooijer in de zomer van 2012 zijn actieve carrière beëindigde. ,,Ik moest vanmorgen nog trainen met de A1 van PSV en uit Eindhoven komen, daarom was ik wat verlaat. Jammer, want dit zijn altijd leuke wedstrijden. Nu was ik pas na twintig minuten echt warm en kon ik ook niks meer veranderen aan de stand. Lachend: ,,Ik heb eigenlijk een keurige 0-0 gespeeld.’’

Een andere traditie bij de Nieuwjaarswedstrijd is het debuut van grote spelers uit het verleden. De laatste jaren werd het Haarlemse publiek verwend met het debuut van Giovanni van Bronckhorst, Dennis Bergkamp en Wim Jonk en Edwin van der Sar. Zaterdag hoopten de aanwezigen eigenlijk op een optreden van Mark van Bommel. Players United, die de organisatie op zich neemt van de wedstrijden, liet weten dat Van Bommel ‘helaas op vakantie was’. Zij verwachten dat er in de toekomst wat meer ‘Eindhovense jongens’ zullen meespelen. Naast Van Bommel staan ook op Ruud van Nistelrooij en Danny Koevermans hoog op het verlanglijstje.

Namens de Ex-internationals kwamen in actie:
Oscar Moens, André Ooijer, Rob Witschge, Richard Witschge, Frank de Boer, Ronald de Boer, Michael Mols, Michel Kreek, Pierre van Hooijdonk, Arthur Numan, Aron Winter, Bryan Roy, Pieter Huistra, Frank Verlaat, Orlando Trustfull, Martijn Meerdink en Wim Kieft.

Tekst: Ons Oranje

Related posts