Column: ‘Wijsheid regeert boven sentiment’

De transfercarrousel draait weer op volle kracht, ook bij ons aller Ajax. Ola John? Luuk de Jong? Eljero Elia? Nordin Amrabat? Johnny Heitinga mag weg bij Everton, zou het dan toch gebeuren? En zo valt er nog wel eens lijst te maken met spelers die in verband worden gebracht met Ajax. Jeroen Slop heeft nog niet zo lang geleden gelekt, dat men gaat kijken of Luuk de Jong haalbaar is en Koning Frank heeft al eens gemeld dat er toch vooral gekeken zal worden naar een buitenspeler.

De woorden van Heitinga, afgelopen jaar december, waren helder: ‘Ik ben pas dertig jaar en wil nog een paar jaar in het buitenland spelen. Nederland is dus nog geen optie voor mij. Alles draait bij mij om de club waar ik de meeste kans maak op speelminuten. En dat op een zo goed mogelijk niveau.’ In die vier zinnen, staat eigenlijk alles wat een terugkeer onmogelijk maakt. Zowel in de huidige situatie, alsmede de………………………………..

Lees verder op onze partnersite: Wij zijn Ajax Amsterdam.nl
Related posts