KNVB geeft fout toe over Cruijff en Jansen

Bert van Oostveen heeft namens de KNVB toegegeven dat de bond fout is geweest door geen contact te zoeken met Johan Cruijff en Wim Jansen, nadat zij kritiek hadden geuit.

Cruijff en Jansen luidden de noodklok, omdat de jeugdopleidingen in Nederland volgens het duo van onvoldoende niveau was. De KNVB zocht echter nooit contact met beide critici. “Dat valt ons kwalijk te nemen. Ik heb dit Jelle Goes verteld bij zijn aanstelling als technisch manager. Hij gaat zeker in gesprek met Wim Jansen”, zegt directeur betaald voetbal Bert van Oostveen in Telesport.

“Inmiddels valt de verhouding tussen de coaches en medische afdelingen bij de clubs en de KNVB-mensen goed te noemen. Ook met Ajax en feyenoord, waar de jeugdopleiding respectievelijk het stempel van Cruijff en Jansen draagt.”

Van Oostveen weet hoe de bond het nu moet aanpakken. “Voorheen kwamen wij te veel met een map onder de arm de wijsheid verkondigen. Opleiden doen de clubs en wij als KNVB zijn ondersteunend.”

“De voetbalvisie dient aan te sluiten bij die van de clubs. Je moet als KNVB niet de illusie hebben dat je spelers bij een vertegenwoordigend elftal in vijf dagen beter maakt. Wij bieden met die teams talenten een platform om te investeren en te presteren.”

Tekst: Goal.com

Related posts