Van Kessel ziet langer verblijf bij Trencin ook wel zitten maar: ‘Eerst afwachten wat Ajax wil’

Gino van Kessel was een van de uitblinkers in de jeugdopleiding van AZ en werd weggehaald door Ajax. De aanvaller bleef echter maar een halfjaar bij de Amsterdammers, voordat hij zich liet verhuren aan Almere City. Dat avontuur werd geen succes, maar bij AS Trencin ging het beter. Met acht goals en zes assists maakte Van Kessel indruk bij de Slowaakse titelkandidaat.

Trencin wil graag verder met de nu twintigjarige Van Kessel. “Op zich hoeft dat ook niet verkeerd te zijn”, zegt de spits tegen het Noordhollands Dagblad. “De club staat tweede, op zes punten van koploper Slovan Bratislava. De titel is dus nog mogelijk. Maar ik wacht eerst even af wat Ajax wil.” Van Kessel kan ook naar het Zuid-Afrikaanse Ajax Cape Town.

Een doorbraak in het eerste elftal van Ajax lijkt er nog niet in te zitten voor Van Kessel, die in de zomer een gesprek had met Frank de Boer. De oefenmeester gaf eerlijk toe dat hij de spelers van vorig seizoen het vertrouwen zou geven, waardoor Van Kessel naar Slowakije trok. Zijn contract in Amsterdam loopt tot de zomer door.

Tekst: Voetbalzone

Related posts