Documentaire ‘Superjoden’ donderdagavond op televisie

De documentaire ‘Superjoden’ van de Israëlische immigrant Nirit Peled zal donderdagavond uitgezonden worden op televisie. De maakster gaat op zoek naar uitleg over het gebruik van de term Joden bij Ajax en de publieke opinie over dit fenomeen.

De TV-gids omschrijft: ‘Ajax-supporters tooien zich al sinds de jaren tachtig met de geuzennaam ‘Superjoden’. De Israëlische immigrant Nirit Peled ging op zoek naar de harde kern en hun redenen voor het gebruik van symbolen, die ze nog kent uit haar jeugd en waar ze mee worstelt. Zo werd deze documentaire zowel een portret van een supportersgroep als Peleds eigen zoektocht naar haar identiteit. De film is opgebouwd uit interviews, met onder andere opnames in en om het Ajax-stadion, en beelden van een bezoek van supporters aan Israël.’

De documentaire is donderdagavond te zien om 21.00 uur op Nederland 3.

Tekst: Ajaxshowtime

Related posts