Alderweireld: ‘Ik heb voor mezelf bewezen dat ik het niveau aankan’

Toby Alderweireld heeft geen spijt van zijn transfer naar Atlético Madrid. De 24-jarige verdediger stapte laat in de zomer over van Ajax naar los Colchoneros en kwam terecht in een team dat al goed draaide. Hij had wat moeite zijn draai te vinden en zat veel op de bank, maar speelde inmiddels acht keer mee in de competitie, beker en Champions League. Alderweireld vindt dat het goed gaat.

“Het aanpassingsproces is goed verlopen en ik kom meer en meer aan spelen toe, dus ik ben gelukkig”, zegt Alderweireld op de website van de UEFA. “Ik heb voor mezelf bewezen dat ik het aankan en ik heb de trainer laten zien dat ik maar één ding wil: het beste voor mijn team. Ik heb het hier ontzettend naar mijn zin”, aldus de Belg, die voor circa zeven miljoen euro naar Madrid vertrok.

Over een paar maanden hoopt Alderweireld mee te mogen met België richting het WK in Brazilië. De Rode Duivels zitten in een groep met Rusland, Algerije en Zuid-Korea en Alderweireld ziet al uit naar het toernooi. “We willen de wereld laten zien wat België in huis heeft. Het is al een tijdje geleden dat België van de partij was, dus ik zie er echt naar uit”, geeft de 31-voudig international aan.

Tekst: Voetbalzone

Related posts