Ajax beschikt per 1 januari over felbegeerd Tsjechisch supertalent Cerny

Voor Vaclav Cerny gaat het nu echt beginnen. Het zestienjarige supertalent werd eerder al, ondanks interesse van vrijwel alle Europese topclubs, door Ajax vastgelegd, maar het contract van het grote talent is pas op 1 januari ingegaan.

“Vandaag (woensdag, red.) is mijn driejarige contract bij Ajax officieel ingegaan!”, schrijft aanvaller Cerny op zijn pagina op Instagram. “Het is een enorm belangrijke stap in mijn voetballeven. Ik wil mijn familie, mijn vriendin en iedereen die mij heeft geholpen heel erg bedanken.”

De jonge voetballer uit Tsjechië maakte vorig seizoen indruk tijdens de AEGON Future Cup, waar hij meespeelde voor Ajax. Zelfs hoofdcoach Frank de Boer gaf toen aan onder de indruk te zijn van Cerny, die aan belangstelling niets te klagen had. “Chelsea, Hamburger SV en Juventus waren ook concreet”, liet het voormalige talent van het Tsjechische FK Pribram weten. “Manchester City, Manchester United en Bayern München wilden me op stage.”Tekst: Soccernews

Related posts