KNVB trekt vier ton uit om EK naar Amsterdam te halen

Nadat er tien miljoen euro verloren is gegaan voor de kandidatuur van het WK 2018, heeft de KNVB nu ongeveer vier ton uitgetrokken voor de lobby om het EK in 2020 naar Amsterdam te halen. Dit is nog bescheiden begroot.

In 2014 zal duidelijk worden of Nederland duels krijgt toegewezen voor dit toernooi, dat voor het eerst verspreid over Europa wordt gespeeld. De droom van KNVB-directeur betaald voetbal Bert van Oostveen is dan ook: twee of drie wedstrijden van Oranje tijdens dat EK in de Amsterdam Arena.

De KNVB moet het definitieve bid op 25 april 2014 inleveren. De UEFA is van plan in september de speelsteden bekend te maken. Er hebben zich vooralsnog al 32 steden kandidaat gesteld voor het EK in de nieuwe opzet.

De KNVB verwacht dat dit toernooi in Nederland positiever wordt ontvangen dan het WK van 2018, dat uiteindelijk naar Rusland ging. De wereldvoetbalbond wilde toen onder meer een belastingvrijstelling voor de deelnemers en dat viel slecht in Den Haag. Van Oostveen: ‘De FIFA zit er anders in dan de UEFA. Je kunt het vergelijken met de Europa League-finale. Dat is iedereen, ook de gemeente Amsterdam, heel goed bevallen.’

Er nemen 24 landenteams deel aan het EK van 2020. ‘Uiteindelijk moeten die in dertien steden om de titel gaan strijden’, weet Van Oostveen. ‘De Amsterdam Arena gaan wij mogelijk wat uitbreiden. Daarmee komen we in aanmerking voor maximaal drie groepswedstrijden en één duel in de achtste finale.’

Tekst: VI.nl

Related posts